Theme editor

Önemli Bir Kaç DETAY

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sheriff

Kayıtlı Üye
Thread owner
Merhabalar öncelikle tüm herkes için iyi bir oyun olmasını temenni ederim. Malum oyunun açılmasına henüz varken hem fikir alışverişi hem de hareketlilik olması adına yazmak istedim. Kendimce görüşlerimi belirterek sizlerin de eklemek istedikleri veya görüşleri ile ortak bir dil yakalayabileceğimize inanıyorum.

1- Official öncesi mutlaka beta olmalı!!! Malum insanların güvenini toparlayacak serverı daha detaylı tanıtacak bir durum bu. Ki bu yeni oluşumda insanlar ne ile karşılaşacaklarını tam olarak bilmiyorlar.
2- IP limit kesinlikle düşürülmeli... Her server artarak gelen limit konusu tamamen serverı çürütüyor. Önceden Pc 2 IP 4 yapardınız. Sonra 5 6 9 derken ipin ucu kaçtı. Bu tamamen userı düdüklemeye yönelik bir hareket olduğu için sizin gibi kaliteli bir servera yakıştıramıyorum. IP LIMIT MAX 6 olmalı!!!
3- VPN , PROXY bu konuya değinmiyorum bile. Bir kaç kişiye serverı peşkeş çekmek istiyorsanız elbette serbest bırakabilirsiniz. Tabi nihayetinde server 1. ayını görmeden tekrar bitecektir.
4- Pus fiyatlarındaki astronomik rakamlar düzeltilmeli çünkü karakter oluşturan arkadaşlar sadece 1 karakter açmıyor malum. Herkes en az 3 karakter açıyor oyuna başlarken.
5- Sürekli insanları baskılayan yönetim politikasından vazgeçilmeli ve insanlar rahat bırakılmalı. Kim kime neyi kaç paraya satıyorsa kendi karar vermeli. Sizler vpn proxy'cilere engel olsanız zaten kimse ucuzdan yok pahasına gbsini satmayacaktır.
6- Pus'ta bulunan yerli yersiz PET , TATTO , PERİ , CAPE gibi şeyler mutlaka gözden geçirilmeli. Her şeyi paraya dökerek insanlar yıldırılmamalı. Pus'u biten bunları tekrar almaya kalkmak yerine oyunu bırakıyor!!!

Genie ücretsiz olmalı. Oto kutu ücretli olmalı. Genie ücretli olacaksa bile günlük questi olmalı. Yeni başlayacak insanlar faydalanabilir. Günlük 6-8-12 saat civarı ücretsiz olacak şekilde moradona veya czye quest koyulabilir.

1️⃣ Beta Süreci
Şu an için beta süreci hakkında konuşmak için biraz erken.
xACS EUKO sunucumuz, her yönüyle önceki projelerimizin çok ötesinde bir sistem olacak.
Gerek reklam planlaması, gerek yönetim yapısı, gerekse database altyapısı açısından tamamen yenileniyoruz.
Bu üç temel maddeyi tam anlamıyla oturttuktan sonra beta sürecine dair detayları paylaşacağız.

2️⃣ IP Limiti
Uzun süredir uyguladığımız IP limiti muhtemelen yine 9 olarak kalacak.
Bunun oyuncuyu “düdükleme” gibi bir amacı yok; bizde hem premiumsuz hem de premiumlu oyuncular için IP limiti 9’dur.
Bu konuda eleştirini, premiumu 15 – premiumsuzu 6 IP ile oynatan sunuculara yönlendirmen daha yerinde olur 😊

3️⃣ VPN & Proxy Kullanımı
Günümüz şartlarında bu konunun tamamen önüne geçebilmek teknik olarak mümkün değil.
Çünkü artık birçok proxy IP’si, normal internet sağlayıcı IP’leri gibi görünüyor.
Örneğin bir oyuncu proxy ile giriyor ama sistemde Manisa/TürkNet kullanıcısı olarak gözüküyor.
Böyle bir IP’yi yasakladığımızda, aynı IP aralığını kullanan masum oyuncular da etkileniyor.
Ancak yurtdışı proxy ve VPN bağlantıları tamamen kapalı durumda olacak.

4️⃣ PUS Fiyatlandırması
Bu konu hakkında konuşmak için henüz erken, ancak günümüz ekonomik şartları hepimizin malumu.
1 paket sigaranın 105 TL, bir tavuk dürümün 200 TL olduğu bir dönemdeyiz.
EUKO sunucumuzda 9 kişilik yönetim ekibi görev alacak ve reklam tarafında oldukça büyük bir yatırım yapılacak.
Tüm bunlara rağmen, oyuncuların cebini zorlamayacak dengeli bir PUS fiyatlandırması planlıyoruz.

5️⃣ Yönetim Politikası
Bu konuda zaten bir çalışmamız mevcut.
Yayınlarımız ve detaylı sistem tanıtımlarımız başladığında, yönetim anlayışımızla ilgili tüm detayları da paylaşacağız.

6️⃣ PUS Ürünleri (Pet, Tattoo, Peri, Cape vb.)
Bu ürünleri oyunculara zorunlu olarak satın alın diye sunmuyoruz.
Unutmayalım ki MMORPG türü oyunların büyük çoğunluğu pay-to-win temelli bir sistemdedir.
Ancak bizim sunucumuzda, CR, BDW, Chaos gibi etkinliklerden KC kazanma şansı da olacak.
Yani hiçbir şekilde sadece “para ödeyenin kazandığı” bir düzen olmayacak —
üstelik hangi serverda CR’den 10.000 KC düştüğünü gördün ki? 😄 ( xacs sunucuları hariç ^^ )

Merhabalar öncelikle tüm herkes için iyi bir oyun olmasını temenni ederim. Malum oyunun açılmasına henüz varken hem fikir alışverişi hem de hareketlilik olması adına yazmak istedim. Kendimce görüşlerimi belirterek sizlerin de eklemek istedikleri veya görüşleri ile ortak bir dil yakalayabileceğimize inanıyorum.

1- Official öncesi mutlaka beta olmalı!!! Malum insanların güvenini toparlayacak serverı daha detaylı tanıtacak bir durum bu. Ki bu yeni oluşumda insanlar ne ile karşılaşacaklarını tam olarak bilmiyorlar.
2- IP limit kesinlikle düşürülmeli... Her server artarak gelen limit konusu tamamen serverı çürütüyor. Önceden Pc 2 IP 4 yapardınız. Sonra 5 6 9 derken ipin ucu kaçtı. Bu tamamen userı düdüklemeye yönelik bir hareket olduğu için sizin gibi kaliteli bir servera yakıştıramıyorum. IP LIMIT MAX 6 olmalı!!!
3- VPN , PROXY bu konuya değinmiyorum bile. Bir kaç kişiye serverı peşkeş çekmek istiyorsanız elbette serbest bırakabilirsiniz. Tabi nihayetinde server 1. ayını görmeden tekrar bitecektir.
4- Pus fiyatlarındaki astronomik rakamlar düzeltilmeli çünkü karakter oluşturan arkadaşlar sadece 1 karakter açmıyor malum. Herkes en az 3 karakter açıyor oyuna başlarken.
5- Sürekli insanları baskılayan yönetim politikasından vazgeçilmeli ve insanlar rahat bırakılmalı. Kim kime neyi kaç paraya satıyorsa kendi karar vermeli. Sizler vpn proxy'cilere engel olsanız zaten kimse ucuzdan yok pahasına gbsini satmayacaktır.
6- Pus'ta bulunan yerli yersiz PET , TATTO , PERİ , CAPE gibi şeyler mutlaka gözden geçirilmeli. Her şeyi paraya dökerek insanlar yıldırılmamalı. Pus'u biten bunları tekrar almaya kalkmak yerine oyunu bırakıyor
Noktasına kadar katılıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri